صدای بورس؛ نیروگاه سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت (دماوند) بزرگترین نیروگاه برق ایران با قدرت نامی ۲۸۶۸ مگاوات در مساحتی به وسعت ۱۹۳ هکتار و در محل کیلومتر ۳۵ جاده تهران - گرمسار واقع شده است که در مجموع ۴ درصد ظرفیت تولید برق کشور را تولید میکند. عملیات احداث این نیروگاه از سال ۱۳۸۱ آغاز و بخش گازی آن شامل ۱۲ واحد گازی ۱۵۹ مگاواتی V۹۴.۲ طی سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ نصب، راهاندازی و به بهره برداری رسید.
طرح توسعه و ساخت بخش سیکل ترکیبی این نیروگاه با هدف افزایش راندمان و کاهش آلایندههای زیست محیطی، با نصب ۶ واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی از سال ۱۳۸۵ آغاز و در سال ۱۳۹۱ به بهره برداری کامل رسیده است.مالکیت این نیروگاه در سال ۱۳۹۱ و در راستای خصوصی سازی و اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به شرکت تولید نیروی برق دماوند واگذار شده است. شرکت مدیریت تولید برق دماوند (سهامی خاص) با هدف بهره برداری، نگهداری و تعمیرات نیروگاههای برق در سال ۱۳۸۱ تاسیس شده و مسئولیت اصلی آن بهره برداری، نگهداری و تعمیرات نیروگاه بزرگ سیکل ترکیبی شهدای پاکدشت (دماوند)، بزرگترین نیروگاه برق کشور، از ابتدای تاسیس تاکنون است. همچنین این شرکت در مقاطع مختلفی وظیفه بهره برداری از نیروگاه گازی پرند (۱۳۹۱-۱۳۸۶)، تحویل گیری و بهره برداری از نیروگاههای گازی سمنان و شاهرود (۱۳۹۱-۱۳۸۹) و نظارت بر بهره برداری نیروگاه گازی رودشور را نیز عهدهدار بوده است.
در این گزارش آخرین وضعیت بنیادی و تکنیکال دماوند را بررسی میکنیم:
درآمدهای عملیاتی دماوند در صورتمالی ۹ ماهه منتهی به انتهای آذر ۱۴۰۰ با افزایش ۴۹ درصدی به ۱۰۱۱ میلیارد تومان رسیده است، نسبت هزینه به درآمد نسبت به سال گذشته کیفیت بهتری از خود داده و به ۳۶ درصد رسیده و ارتقای ۶ درصدی را در این بخش شاهد هستیم، سود ناخالص به همین ترتیب افزایش ۶ درصدی را داشته و به ۶۴ درصد رسیده است، اما سود خالص دماوند با جهش خیره کنندهای همراه بوده و از ۳۲ درصد سال گذشته به ۵۲ درصد رسیده که افزایش بسیار خوبی است.
EPS گذشته نگر با EPS تی تی ام تفاوت چندانی ندارد و هر دو در محدوده ۹۵۰ ریال هستند، نسبت PبهE نیز در محدوده ۱۴.۵ قرار داشته و از متوسط گروه ۵ واحد بهتر عمل کرده است. نسبت PبهS تی تی ام و گذشته نگر نیز با هم تفاوت چندانی نداشته و هر دو در محدوده ۷ هستند.
تحلیل قیمتی
دماوند برعکس وضعیت بنیادی بهتر خود نسبت به سال گذشته، ریزش شدیدی را از سال گذشته تا به امروز تجربه کرده است. ۸۷ درصد سهامداران این نماد حقوقیها هستند، جزییات معاملات حقیقی و حقوقی این نماد در روز دوشنبه عبارت است از:
جزئیات معاملات حقیقی و حقوقی
در صف فروش
خرید حقیقی: ۸۴۰ هزار سهم
سرانه: ۱۱۷۵ میلیون تومان
فروش حقیقی: ۸۴۰ هزار سهم
سرانه: ۱۱۷۵ میلیون تومان
در محدوده منفی
خرید حقیقی: ۵۵۴ هزار سهم
سرانه: ۷ میلیون تومان
فروش حقیقی: ۶۰۴ هزار سهم
سرانه: ۱۳ میلیون تومان
خرید حقوقی: ۵۰ هزار سهم
برآیند زیر نشان میدهد، حقوقی این سهم به هیچ وجه نتوانسته از این سهم حمایت کند، حال به نظرتان سهامدار عمده حقوقی این سهم چه نمادی است؟
سهامدار این عمده حقوقی این نماد که ۶۵ درصد آن را از آن خود کرده بانک دی است. بانک دی نتوانسته به هیچ وجه بازارگردان خوبی برای دماوند باشد.
متاسفانه این سهم از سقف تاریخی خود ۷۱ درصد ریزش کرده و حتی از صعودهای دو هفته اخیر نیز بی بهره بوده است.
نظر شما